22 octombrie 2013

Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch VOL I


Dar nu judeca şi nu condamna, pentru că tu nu ştii de ce se întâmplă un lucru şi nici ce scop are el.
Şi aminteşte-ţi: ceea ce tu condamni te va condamna şi, într-o zi, vei ajunge să fii ceea ce judeci.

Dragostea este realitatea supremă. Este singura realitate. Realitatea completă. Sentimentul de dragoste reprezintă trăirea de către voi a experienţei lui Dumnezeu.

O gluma despre trei oameni care au fost trimisi în iad.
Unul era catolic, unul era evreu, si unul facea parte din miscarea New Age. Diavolul i-a spus catolicului, rânjind: „Ei cum îti place caldura? Si catolicul a raspuns cu dispret „o aduc ca ofranda”. Diavolul l-a întrebat atunci pe evreu „da' tie cum îti place caldura?” Evreul a raspuns „la ce altceva m-as putea astepta de la iad decât sa fie si mai rau?”
În cele din urma, diavolul s-a apropiat de adeptul miscarii New Age. „Caldura?” a întrebat el, transpirând. „Care caldura?”
E o gluma buna. Dar Eu nu vreau sa spun ca trebuie sa ignori o problema sau sa pretinzi ca ea nu exista. Ma refer la faptul ca trebuie sa iei în consideratie circumstantele si apoi sa spui cel mai mare adevar referitor la ele.

,,, Hai să terminăm capitolul cu o anecdotă, vrei?

Bună idee. Ştii vreuna?

Eu nu. Tu ştii. Spune-o pe cea cu fetiţa care desenează un tablou.

Aha. Bine. Într-o zi, o mămică a intrat în bucătărie şi şi-a găsit fetiţa la masă, cu o mulţime de creioane colorate în jurul ei, foarte concentrată asupra unui tablou pe care-l desena. „Ce desenezi tu acolo?”, a întrebat mămica. „E chipul lui Dumnezeu, mămico”, a răspuns fetiţa cea frumoasă, iar ochii îi străluceau. „Scumpa mea, e foarte drăguţ, dar, vezi tu, nimeni nu ştie cu adevărat cum arată Dumnezeu.”
„Aşa este”, a ciripit fetiţa, „dar dacă m-ai lăsa să-l termin ...”

E o anecdotă deosebită. Şi ştii care este partea ei cea mai frumoasă? Faptul că fetiţa nu s-a îndoit niciodată că ştia exact cum să Mă deseneze! ,,,

Cel mai rapid mod de a schimba un gând de bază sau o idee care sponsorizează este prin a inversa acest proces gănd-cuvănt-faptă.
Fă întâi fapta despre care vrei să ai un gând nou. Spune apoi cuvintele care vrei să exprime noul tău gând. Fă-o suficient de des pentru a-ţi antrena mintea să gândească într-un mod nou.

„Mulţumesc, Dumnezeule, pentru că ai adus succesul în viaţa mea”. Această idee - gând - rostită şi trăită produce rezultate minunate atunci când ea vine din cunoaştere adevărată; nu dintr-o încercare de a produce rezultate, ci dintr-o convingere că rezultatele au fost deja produse.

De la începutul începuturilor, omul nu şi-a dorit nimic altceva decât să iubească şi să fie iubit. Şi de la începutul începuturilor, omul a făcut tot ceea ce era în puterea lui ca acest lucru să nu fie realizat. Sexul este o exprimare extraordinară a dragostei - dragoste pentru celălalt, dragoste pentru sine, dragoste pentru viaţă. De aceea sunteţi obligaţi să-l iubiţii (Ceea ce şi faceţi, dar nu puteţi să spuneţi nimănui acest lucru; nu îndrăz¬niţi să arătaţi cât de mult îl iubiţi, ca să nu fiţi numiţi perverşi. De fapt, această idee este perversă.)

Ascultă-Mă pretutindeni. Ori de câte ori ai o întrebare trebuie să ştii, pur şi simplu, că Eu ţi-am răspuns deja. Apoi deschide ochii asupra lumii tale. Răspunsul Meu ar putea fi într-un articol deja publicat. În predica deja scrisă, gata de a fi ţinută. În filmul care acum se toarnă. În cântecul compus de-abia ieri. În cuvintele ce urmează a fi rostite de către persoa¬na iubită. În inima unui prieten nou pe care urmează să ţi-l faci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu